Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’a özgü ‘etli ekmek’ için tescil çalışmalarının başlatılacağını söyledi. Aydın, etli ekmeğin bir standarda dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.
Sivas’ın etli ekmeği tescil edilerek, etli ekmeği ile ünlü Konya’ya rakip olacak. Belediye Başkanı Sami Aydın, Lokantacılar Odası ve Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ile bir çalışma gerçekleştirerek, etli ekmeğin tescilinin yapılacağını söyledi. Aydın, etli ekmeğin kente gelen her misafire gönül rahatlığıyla ikram edilebileceğini belirtti. Aydın, “Sivas ‘etli ekmeği’nin içi dananın kaburga etinden ve içerisine terbiye edilmiş soğan kullanılarak hazırlanıyor. Mükemmel bir tat ve Sivas’ın önemli yemeklerden bir tanesi” dedi.
“Standarda dönüştürülmesi lazım”
Etli ekmek denilince akla Konya’nın geldiğini söyleyen Aydın, Sivas’ın iyi yapılan etli pidesinin de çok güzel olduğunu vurguladı. Aydın, Sivas etli ekmeğinin bir standarda kavuşması için Lokantacılar Odası ve Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ile bir çalışma yürüteceklerini ifade etti. Aydın, “Bunun bir marka ve standart haline dönüştürülmesi lazım. Yani Sivas’ta etli pideyi yapan her bir işletmecinin o standartlara uygun pide yapması lazım. Eğer o standardı sağlayabilirsek bunun markalaşması noktasında da çok önemli bir adım atmış oluruz. Sivas’ın yemek kültüründe standartlardan taviz vermeyeceğiz. Sivas yemeklerinin standarda kavuşması noktasında önemli bir adım olacak. Sivas köftesi tescilli, oda çok ayrı bir tadımız. Sivas’ın çok önemli bir yemek kültürü var, çok çeşitleri var, fakat bunların standardını sağlayabilmemiz lazım. Aynı yemeği her yerde aynı şekilde yiyebilmeniz lazım, gittiğiniz bir yerde çok güzel, bir başka yerde o standardı bulamayabiliyorsunuz. İşte onu sağladığımız zaman çok sayıda tescil yapacağımız yemek çeşitlerimiz var diye düşünüyorum. Sivas Selçuklu’dan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış ve her medeniyetten de kendine özgü bir yemek kültürü almış birikimi olan bir ilimiz. Biz bunu markalaştırmak durumundayız” diye konuştu.