Yöresel lezzetleriyle ünlü Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde düzenlenen 3. Halfeti Meyve Yemekleri Festivali, yoğun ilgi gördü.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından “sakin şehir” ağına dahil edilen ilçede, 3. Halfeti Meyve Yemekleri Festivali yapıldı. Festival, Şanlıurfa Büyükşehir ve Halfeti Belediyelerince düzenlendi. Festivalde, yörede yetişen meyvelerden yapılan erik dolması, yenidünya kebabı, erikli sote, soğan kebabı, dut pilavı ve karagül şerbeti ikram edildi. İftar saatin yaklaşmasıyla birlikte birbirinden güzel lezzetler, katılımcılara dağıtıldı. Daha sonra ezanın okunmasıyla katılımcılar, meyve yemekleriyle Fırat Nehri’nin kenarında iftar yaptı. Festival yoğun ilgi gördü.
“Çok güzel yemekler tattık”
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Halfeti’nin Türkiye ve bölgenin en güzel doğal güzelliklere sahip bir yer olduğunu söyledi. Çiftçi, Fırat Nehri’nin hayat verdiği ilçede meyvelerin olgunlaşmaya başladığını belirtti. Çiftçi, “Böyle güzel bir zamanda Halfeti’nin güzel meyve lezzetlerini yemek olarak iftar sofrasında buluşturduk ve çok güzel yemekler tattık. Halfeti yemek kültürüyle her zaman kendinden bahsettiren, turizm açısından da şahlanan bir ilçemiz” dedi.
Çitfçi, Şanlıurfa’nın turizm sayısı açısından çok güzel bir dönemden geçtiğini ifade etti. Çiftçi, “Sakin kent” unvanına sahip Halfeti’nin huzur şehri olduğunu vurguladı.
“Turizm açısından dikkat çekiyor”
Kaymakam Şeref Albayrak ise, festivalle ilçenin lezzetlerinin tanıtımını yaparak, turizme katkı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi. Halfeti’nin doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıktığını anlatan Albayrak, “Yemek festivaliyle yemeklerimiz turizm açısından ciddi bir şekilde dikkat çekmektedir. Biz bu festivalle hem vatandaşlarımızla bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi artırdık hem de bir kez daha Halfeti’nin meyve yemekleriyle ön plana çıkmasını sağladık” diye konuştu.