Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Marka Kent Niğde” projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, sürecin kente yeni bir enerji kazandıracağını söyledi.
Niğde Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle “Marka Kent Niğde” projesi hazırlandı. Projenin lansman toplantısı, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Şimşek, Niğde’de göreve başladığı günden itibaren “Marka Kent Niğde” projesi üzerinde çalıştığını söyledi. Şimşek, yapılan görüşmelerde Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan mali destek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyelerinden de bilimsel destek alındığını kaydetti. Şimşek, “Bu süreçte Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Ticaret ve Sanayi Odası, proje fikrimizi desteklediler ve hep yanımızda oldular. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu projeyle amacımız, Niğde’nin markalaşma sürecini başlatmak, şehir markasına yönelik farkındalık geliştirmek ve şehrin marka kimliğini belirlemektir” dedi.
“Kent ağırlıkla tarım ekonomisine sahip”
Şimşek, kentin ağırlıklı olarak tarım ve kısmen de hizmet sektörü üzerine kurulu bir ekonomiye sahip olduğunu ifade etti. Şimşek, “Biz şehrimizin orta vadede turizm ve kültür kenti olmasını istiyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerle, doğaya zarar vermeden marka kent olmayı amaçlıyoruz. Niğde, 9 bin yıllık geçmişi ve antik dönem ve İslam medeniyeti eserlerini bünyesinde barındırması dolayısıyla farklı kitlelere ve inançlara hitap edebilme olanağı sağlayan tarihi ve kültürel miras Niğde’ye marka kent olma konusunda büyük olanaklar sunmaktadır. Türk dağcılığının mabedi sayılan Demirkazık bölgesi, dağcılık faaliyetleri açısından dünyada ve Türkiye’de tanınan bir bölge. Bu bölge, dağcılık sporları açısından son derece önemli olup, çok sayıda yerli ve tabancı dağcı tırmanış ve trakking için Demirkazık bölgesini tercih etmektedir. Ayrıca son yılların trendi olan organik gıdalara Niğde’de kolay ve ucuz olarak ulaşılmaktadır. Marka kent süreci, Niğde’ye yeni bir enerji ve motivasyon kazandıracaktır” diye konuştu.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk de projeyle ilgili teknik bilgi ve uygulama süreci hakkında bilgi verdi.