Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Bilişim Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl birincisi “sanal ve arttırılmış gerçeklik” temasıyla gerçekleştirilen Kocaeli Bilişim Fuarı başladı. Fuarın açılışına, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bilişim tutkunları katıldı.
Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bilgi ve teknolojinin gelişimiyle dünyanın hızla değiştiğini belirtti. Aksoy, Türkiye’nin gelişen dünyada yerini alabilmesi için teknolojinin büyük bir titizlikle takip edilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Kocaeli’nin Türkiye’nin sanayi başkenti ve önemli kuruluşlarının yer aldığı bir il olduğuna dikkati çeken Aksoy, böylesine önemli bir ilin bilim ve teknolojiyle bütünleşerek daha iyi bir noktaya taşınmasının ortak hedefleri olduğunu ifade etti.
“Hızla bir çağa dolu dizgin giriyoruz”
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bilişim çağına en uygun olan Kocaeli’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 20. Yüzyıl dünya tarihinin en buhranlı yüzyılı oldu. Bir taraftan da pek çok gelişmenin art arda yaşandığı bir yüzyıl oldu. İnternetle televizyonla bu yüzyılda tanıştık. Hızlı bir çağa dolu dizgin gidiyoruz. Dijital çağı iliklerimize kadar hissetmeye başladık. Öyle bir çağdayız ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Üretim büyük oranda insandan bağımsız olacak. Artık nesneler birbiriyle iletişime geçerek üretim yapacak. Yapay zeka üretim planlamasını kendi yapacak” dedi.
Amacımız, Kocaeli’yi odak kentlerden biri yapmak”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, 1. sanayi devrimini ıskaladıklarını fakat yeni dünyanın kendilerine bambaşka fırsatlar sunduğunu söyledi. Yeni dünyanın aynı anda birden fazla mekanda bulunabilme kabiliyetini vadettiğini dile getiren Karaosmanoğlu, bu dönemin kodlarının çözülmesi halinde 1 yıla 100 yıl sığdırabileceğini, geç başladıkları yarışı en önde tamamlayabileceklerini kaydetti. Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin Türk sanayisinin başkenti olduğunu vurgulayarak, “Sanayi ve üretim alanında yaklaşık 100 yıldan bu yana birikmekte olan büyük bir know-how’a sahibiz. Hedefimiz; bu büyük birikimi bilişim ve teknolojiye evirmek, ülkemizin ve insanlığın yükselişine daha fazla katkı sunmaktır. Amacımız, Kocaeli’yi bilişim ve teknolojide de dünyanın odak şehirlerinden biri haline getirmek, ülkemizin Sanayi 4.0’a geçişine öncülük etmektir. Kocaeli’de bu potansiyel mevcuttur.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar”‘ ve “Kocaeli Kodluyor” yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini veren protokol mensupları, fuar alanını gezdi.
Ziyaretçileri insansı robot “Sanbot” karşılıyor
Ana teması “Sanal ve Artırılmış Gerçeklik” olarak belirlenen Kocaeli Bilişim Fuarı’nda, sanal ve artırılmış gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta ortaya konuluyor. Ziyaretçilerin ilginç teknolojilerle tanışma imkanı bulduğu fuarda, özellikle savunma alanındaki milli kurumların katılımıyla ülkenin bilişim alanında geldiği düzey gözler önüne seriliyor. Prorobotek firmasının getirdiği ve teknolojik birçok özelliği bulunan insansı robot Sanbot’un ziyaretçileri karşıladığı fuar, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.