Kalp sağlığına zarar veren besinlere dikkat..
Diyetisyen Bahadır Su kalp sağlığına zarar veren besinler hakkında bilgi verdi.
Diyetisyen Su, konuyla ilgili şunları aktardı:
“Tuz ve şeker: Bu ikilinin fazla tüketimi oldukça zararlıdır. Düşük tuzlu beslenme kan basıncını dengelemeye yardımcı olurken, düşük şeker içeren bir diyet de hem ağırlık kazanımını önlemekte, hem de gizli şeker ve diyabeti kontrol altına almaya yardımcı olmaktadır.
Trans ve doymuş yağlar: Doymuş yağ; tereyağ, yağlı etler,hindistan cevizi, palm yağı,unlu mamüller, tam yağlı süt ürünleri, derin yağda kızartılmış yiyecekler ve işlenmiş besinlerde bulunur. Trans yağlar ise; tereyağ, yine tam yağlı süt ürünleri, peynir, hidrojene yağ içeren besinler, sığır ve kuzu etinde doğal olarak mevcuttur. Her yağda kan yağlarında artışa sebep olup, kötü kolesterol seviyelerini yükseltir ve kalp hastalık riskini artırır.
Kremalı Kahveler: Kremalı kahveler aşırı derecede şeker ve trans yağ içerir. Bu nedenle uzak durulmasında fayda vardiır.
İşlenmiş Et: İşlenmiş et, raf ömrünün uzun olması için kurutulmuş, tuzlanmış, fermente edilmiş ya da tütsülenmiş et olarak adlandırılır. Bu yiyecekler birçok kişi tarafından sevilse de düzenli ve çok miktarda tüketmek ise kalp sağlığına zarar verebilir.”
#kalpsağlığı #zarar
Özelkalem Türkiye’nin Yerel Yönetim Ağı
►Özelkalem Dergisi’ni okumak için ..
Özelkalem TV’de yapılacak canlı yayınlardan haberdar olmak isterseniz, abone olmayı ve abone ol butonunun yanındaki çan simgesinden bildirimleri açmayı unutmayın.
►Abone ol: http://www.youtube.com/c/Özelkalemtv
►İzle Türkiye!
Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Başvuru için: https://yerelyonetimodulleri.com/#özelkalemdergisiyerelyönetimödülleri
Sosyal medyada bizi takip edin:
►Instagram: https://www.instagram.com/ozelkalemde…
►Twitter: https://twitter.com/ozelkalemdergi
►Facebook: https://www.facebook.com/ozelkalemdergi/
Hibya Haber Ajansı