Ana SayfaÇevreİznik Belediyesi Liman Islak Çalışmasına Start Verildi

İznik Belediyesi Liman Islak Çalışmasına Start Verildi

İznik Belediyesi Liman Islak Çalışması start verildi. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ile birlikte Liman Islah Çalışmasına start verdi.

Uzun yıllardan bu yana akıntılardan kaynaklı ve İznik Gölünde çekilme nedeni İznik Limanı’nda oluşan milin (kum birikintisi) limandan temizlenmesi, balıkçı tekneleri ve Sahil Güvenlik botları rahat bir şekilde limana yanaşmalarını sağlamak adına Bursa Büyükşehir Belediyesi ile  İznik Belediyesi birlikte çalışma başlattı.

liman ıslah çalışması
liman ıslah çalışması

Limandaki temizlik çalışmasını İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İznik Belediyesi Fen İşleri görevlileri bulunurken, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yetkililerden çalışma hakkında bilgi aldı.

Başkan Usta yaptığı açıklama da ” İznik Gölündeki çekilme sebebi ile geçtiğimiz günlerde İznik Göl sahilinde Belediye ekiplerimiz temizlik çalışması yaptı. Liman bölgesinde Sahil Güvenlik Botları ile Balıkçı esnaflarımızın kayıkları limana yanaşma da sıkıntı çekmekte idi. Bölgede biriken balçık ve kumların temizleme çalışmasına başladık. Balıkçı teknelerimizin ve Sahil Güvenlik botlarımızın giriş çıkışlarında yaşanan sıkıntıları gideriyoruz” dedi.

TARIM, HAYVANCILIK VE ORMAN KOMİSYONU İZNİK’TE TOPLANDI 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanı Selahattin Külcü Başkanlığında Tarım; Hayvancılık ve Orman Üzerine değerlendirme toplantısı Belediyesi Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Katılanlar:

Komisyon Başkanı Selahattin Külcü,

Belediye Meclis Üyesi Tarım Komisyon Başkan Vekili Halil Arslan,

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu,

İznik Marmarabirlik Kooperatifi Başkanı Ali Bulut,

Kamu Kurum ve Kuruluşları,

Kooperatif başkan ve yöneticileri katıldı. T

Toplantı da Çiftçilerin sorunları, Tarım alanındaki çözüm önerileri, Zirai ilaç kutuların çevresel etkileri ve çözümü, Kooperatiflerin sıkıntıları, Çiftçilerin girdileri olan gübreleme, sulama, ilaç, elektrik ve benzeri konular tek tek ele alınarak çözüm yolları ve ortak çözüm noktaları ele alındı. Yaş Sebze ve Meyve konusunda depolama ve satış hususları, boş zirai ilaç kutuların toplanıp bertaraf edilmesi konuları ele alındı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla