Ana SayfaGündemİzmir'de modern katı atık istasyonları peş peşe hizmete giriyor

İzmir’de modern katı atık istasyonları peş peşe hizmete giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni katı atık istasyonları kazandırıyor. Şu an 8 adet olan katı atık istasyonu, 2020 yılı ile birlikte, 11 adede yükselecek. Yeni istasyonlar modern teknolojisiyle dikkati çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöp depolama alanlarını modern transfer istasyonlarına dönüştürüyor. İklime duyarlı kentler yaratmak için yeşil enerji yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, 3 katı atık transfer istasyonunu daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Bornova, Kınık ve Ödemiş’te çalışmaları süren istasyonlar peş peşe devreye alınacak. Çöpten elektrik enerjisi üreten ve ana tesis niteliğindeki Çiğli Harmandalı Düzenli Atık Depolama Alanı’nı geçen haftalarda hizmete açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Dikili, Kınık’a da hizmet veren Bergama’daki katı atık depolama alanını iyileştirmek ve burada atıktan elektrik üreten bir tesis kurmak için çalışmalara başlamıştı.

Katı atık istasyonları 2020’de tamamlanıyor

Bornova Katı Atık Transfer İstasyonu’nun 2020 yılının bahar aylarında devreye alınması planlanıyor. Naldöken’de 900 metrekarelik alanda yapımı süren istasyon; iki kapalı depo, çöp suyu boşaltma rampası, çöpün döküldüğü hazne ve çöp transfer binasından oluşuyor.

Kınık Katı Atık Transfer İstasyonu, 7 bin 330 metrekarelik alanda yapılıyor. Kamyon ve TIR manevra alanı, idari bina, çöp suyu boşaltma rampası, çöpün döküldüğü hazne ve transfer istasyonundan oluşuyor. Kınık’tan toplanan evsel katı atıklar, Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da çöpleri geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üretmek için kurulan tesise iletilecek. Kınık Katı Atık Transfer İstasyonu Haziran 2020’de tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Çaylı’da yapacağı katı atık transfer istasyonu ile ilgili de planlama çalışmalarını sürdürüyor.

“İlçe belediyelerinin maliyetleri düşüyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, ilçe belediyelerinin katı atıklarını çöp transfer istasyonuna getirmesinin avantajlarına değindi. Devran, “Bu tesisler sayesinde küçük araçlarıyla çöplerini transfer istasyonuna getiren ilçe belediyelerinin taşıma maliyetleri düşüyor. Taşıma hattındaki trafik yoğunluğu azalıyor. Çöpler daha düzenli depolandığı için koku ve kirlilik yaratmıyor” şeklinde konuştu.

s838050

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla