İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ne (İSKEP) katkılarından ötürü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür plaketi verildi
İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim projesi (İSKEP) kapanış basın toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacı ile yürütülen İSKEP kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesine çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi.
İSKEP kapanış basın toplantısı Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Virve Vimpari ve İSKEP Takım Lideri Paulo Pedroso’nun katılımıyla gerçekleşirken, toplantıda İSKEP’in Türkiye’de sosyal içermeye sağladığı katkılar, proje çıktıları eşliğinde basınla paylaşıldı.
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen projede 12 belediyeden biri Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür plaketini Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Taşan aldı.
Proje kapsamında Trabzon’da yürütülen mesleki eğitim kurslarına katılarak işyeri açan 8 girişimcinin yanı sıra, projeyi yürüten Trabzon Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlerine de katkılarından ötürü plaket verildi.
İSKEP KAPSAMINDA 3 BİN 202 KİŞİYLE GÖRÜŞME SAĞLANDI
27 ay süren İSKEP kapsamında Trabzon’da MDİS Yazılım Sistemi’ne 1010 dezavantajlı (projenin amacına uygun, çalışabilir durumda şiddet gören kadınlar, yoksul ve engelli) birey kaydedildi. Kayıtların oluşması esnasında 3 bin 202 kişiyle görüşme sağlandı. Kayıt altına alınmış olan bireylerin tamamının İŞKUR kayıtları yapıldı. 215 dezavantajlı birey çalışma hayatına kazandırıldı. 200 dezavantajlı birey iş hayatına yönlendirme eğitimleri, 200 vatandaş bireysel yönlendirme eğitimleri, 225 birey temel bilgisayar eğitimleri, 28 dezavantajlı birey de girişimcilik eğitimlerinden, 31 kişi isihdam garantili meslek edindirme kurslarından yararlandı.
‘TRABZONE’ MARKASI İSKEP İLE DOĞDU
İSKEP kapsamında açılan mesleki girişimcilik kurslarına katılan 3 bayan girişimcinin Trabzon’un simgesi haline gelmiş “Gümüş Kazaziye” ve “Hasır” üzerine kurdukları “Trabzone” markası Türkiye’de olduğu gibi ülke dışında da ilgi görüyor. Öte yandan proje kapsamında 16 girişimci İSKEP uzmanları kontrolünde işyeri açma başvurularını yaparken, bunlardan 8’i işyerinin açılışını gerçekleştirdi. Diğer girişimciler de hazırlıklarını tamamlarken en kısa sürede işyerlerinin açılışlarının gerçekleştirileceği vurgulandı.
İSKEP 2 İLE YENİ İŞ KURACAKLARIN HİBE DESTEĞİ SAĞLANMASI PLANLANIYOR
Ankara’da düzenlenen deneyim paylaşımı ve kapanış programında, İSKEP2 programının da kısa bir tanıtımı sağlandı. 2017’de başlaması planlanan İSKEP 2 programında daha çok iş kuracaklar için hibe ağırlıklı faaliyetlerin yürütüleceği kaydedildi. Program ile ayrıca İSKEP için kurulan birimlerin daha da güçlendirilmesi için teknik ve araç gereç desteği sağlanmasının hedeflendiğinin altı çizildi.
İSKEP NEDİR?
İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP) Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın (İKG OP) “Sosyal İçerme” önceliği çerçevesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hazırlanan İSKEP Projesi, Türkiye’de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır. Bu çerçevede 12 belediye ile işbirliği yapılarak, ilgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin iş gücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine, dezavantajlı kişi ve grupların kayıt altına alınmasına, söz konusu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi planlanmıştır.