Ödüller Homeros’un yaşadığı varsayılan bölgedeki Kayadibi Köyü’nde verildi
Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği Homeros Kısa Öykü yarışması sonuçlandı. Homeros’un evi olarak bilinen Homeros Vadisi’ndeki Kayadibi Mahallesi’nde düzenlenen törenle yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtılırken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin sahiplerine de teşekkür belgeleri verildi.
İlyada ve Odesa destanlarının ünlü ozanı Homeros adına düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleşen kısa öykü yarışması sonuçlandı. Yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri törenle dağıtılırken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin sahibine de teşekkür belgesi verildi. 333 eserin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, Homeros Vadisi’nde bulunan Kayadibi Mahallesi’nde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu törende konuklara üzerinde ünlü edebiyatçıların ve Bornova ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bardaklarda kahve ikram edildi.
- Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi İstanbul’dan ‘SİYAB’ rumuzluyla katılan ‘Kısır Dağı’ adlı öykünün yazarı Ertan Meyan oldu.
İkincilik ödülünün sahibi ‘KABUK’ rumuzuyla yarışmaya İzmir’den katılan ‘Karpuz Kabukları’ isimli öykünün yazarı Mehmet Edemen olurken, Üçüncülük ödülü ise bu yıl Ankara’ya gitti. ‘HAMAK’rumuzuyla Ankara’dan yarışmaya katılan Rıdvan Karaman ‘Beni Unutma’ adlı kısa öyküsü ile üçüncülüğü kazandı. Ayrıca ‘CHUNİ’ rumuzuyla İstanbul’dan katılan İlknur Birdal’ın ‘Sessiz Çığlık’ adlı öyküsü de bin liralık Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Hedef Edebiyat Festivali
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ödül töreni kadar törenin yapıldığı yerin de önemli olduğunu ifade etti. Başkan Atila, “Homeros Öykü Yarışması’nın ödül töreninin Homesros Vadisi’nde yapılması çok anlamlı. Bu bölge sadece bizim için değil, kentimizin gelişmesi, kültür ve turizmde kalkınmamız için çok önemli bir alan” dedi. Homeros adının Bornova’da, onun evinde yaşatılması gerektiğini de söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bu yarışmanın 2 gün sürecek olan, köylülerimizin stant açabilecekleri ve sanatçılarımızında katılacağı büyük bir edebiyet festivaline dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Jüri üyeleri adına konuşma yapan Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yapımcı ve sunucu Ümit Tunçağ ise “ Her yıl olduğu gibi bu yılda edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm seçici üyeler adına öncelikle bu yarışmayı düzenleyen Bornova Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
210 eseri okuyarak değerlendiren Gülmece ve Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, Gazeteci -yazar Yunus Bekir Yurdakul, Şair ve Balçova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuğrul Keskin ve Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı olan yapımcı ve sunucu Ümit Tunçağ’dan oluşan jüri yayınlanmaya değer eserleri de belirledi.
O eserler ve sahipleri:
‘SİZİ’- Öznur Babur
‘BİTTİ’-Elif Aygün
‘HEBELİ’-Bedi Gümüşlü
‘GÜNEŞE AŞIK ÇOCUK’ –Asude Yağmur Durgun
‘TANRILAR HER ZAMAN ADİL OLMAZ’ –Demet Türkmen
‘ZERDALİDEKİ DELİ’ – Ahmet Karakulak
‘BİR ÇAM İĞNESİ VE KIRKYEDİNCİ SAYFA’-Kıvanç Filizci
‘SARI KALEM’-Reyhan Gürarslan Sarı
‘TAHTA KÖPRÜNÜN GİDİŞ İSTİKAMETİ’-Şerafettin Aksoy