Sağlık için Hatay’da her gün 15 m3 su arıtma gerçekleştiriliyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), işletmesini yaptığı atıksu arıtma tesisleri ile günde 150 m3 atık suyu arıtıp temiz çevre ve sağlıklı yaşama katkı sağlamayı sürdürüyor.
HATSU tarafından 2014’ten bu yana işletmeye alınan su arıtma tesisi sayısının 6’dan 15’e çıkarıldığına dikkat çeken Genel Müdürlük, Doğayı, çevreyi ve yer altı su kaynaklarını evsel, endüstriyel, tıbbi, tarımsal gibi atıklardan korumak, sağlıklı şekilde geleceğe taşımak adına atıkların çevre ve insan hayatına zarar vermeyecek şekilde arıtılıp doğaya temiz şekilde deşarj edildiğine vurgu yaptı.
Arıtma tesislerinde işlem gören atık suların ne denli önemli derecede arıtılıp doğaya bırakıldığını önce ve sonra şeklinde hazırlanmış fotoğraflarla kanıt sunan HATSU Genel Müdürlüğü, Akdeniz’e dökülen derelerin, sahillerin, Amik Ovası ve Akdeniz’in temiz olmasına katkıda bulunmak amacıyla atıksu arıtma tesislerinin planlama ve işletilmesi hususlarında kapsamlı çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.
22 BİN DİJİTAL KİTAP
Hatay Büyükşehir Belediyesinin Dijital Kütüphane uygulaması binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturuyor.
Dünya klasiklerinden çocuk kitaplarına, ansiklopedilerden kişisel gelişim kitaplarına kadar 350 yayınevinden 22 bin kitabın yer aldığı bu zengin kütüphanede, 7’den 70’e herkes bilgiye hızlı ve kolayca erişebiliyor.
Hatay’da ikamet eden tüm vatandaşlar, Dijital Kütüphane ile kimlik doğrulama aracılığı ile sisteme giriş yapıp istediği kitabı okuyabiliyor ve kendi kütüphanesini oluşturabiliyor.
TÜM KİTAPLARA HER YERDEN ULAŞABİLME İMKÂNI VAR
Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu zengin kütüphaneden faydalanmak isteyen vatandaşlar, tablet ve cep telefonlarının uygulama mağazalarından “Hatay Kütüphane” uygulamasını indirebilir ve 22 bin kitaba 4 yıl boyunca istediği yerden ulaşabilir.
Pandemi sürecinin başladığı günlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın talimatı ile hayata geçirilen Dijital Kütüphaneyi bugüne kadar kullanan vatandaşlar uygulamadan çok memnun.
Özellikle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde uygulamada yer alan kitapları okuduklarını ve keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, Dijital Kütüphane’den çocuklarının da faydalandığını belirtti.
Her geçen gün genişleyen koleksiyonuyla öğrencilerin uzaktan eğitim aldıkları süre zarfında adeta vazgeçilmezi haline gelen bu kütüphane, genç beyinlerin dünyaya açılan kapısı oldu