Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi, kalitesini TS EN ISO 22000 Belgesi ile tescilledi. Böylece belediye iştirakli şirketler arasında Türkiye’de 3’üncü, Güneydoğu Anadolu’da ise ilk belgeli kuruluş oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM), lezzet başkenti Gaziantep’in gastronomi alanında elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. MSM, kaliteli hizmet üretimi ve sunumuyla, TSE yetkililerince TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Hizmetlerinin Planlanması, Üretimi ve Sunumu Belgesi alarak, kalitesini tescilledi. Böylece MSM, belediye iştirakli şirketler arasında Türkiye’de 3’üncü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise ilk belgeli kuruluş oldu.
“Aldığımız belge bizim için bir başlangıç”
Gaziantep’in gastronomi şehri olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “UNESCO’nun gastronomi şehirleri arasında yer almak bize büyük bir pencere açtı, fırsat tanıdı. Dolayısıyla Gaziantep, farklı lezzetler tatmak isteyen insanların uğrak bir şehri haline geldi. Artık tüm dünya her alanda sürdürülebilir kalkınmadan bahsediyor. Türk standartları denince önce akıllara yol ve makine gibi olgular geliyordu. Artık Türk standartları dendiğinde gıda güvenliği üzerine çalışmalar akıllara geliyor. Bu çok kıymetlidir” dedi. Gaziantep’in yöresel tatlarının belli bir standarda ulaşması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bir ürünün standardizasyonu çok önemlidir. Dolayısıyla ürün standardıyla birlikte artık bunu oluşturan bütün etkenleri, doğru ve programlı bir şekilde ilgilenilmesi gerekiyor. Gastronomi Festivali’nde söylediğimiz de aslında buydu. Topraktan, tarihten gelen lezzetleri kontrol altına aldıktan sonra bu lezzetleri sürdürülebilir kılmaktı. TSE tarafından aldığımız belge bizim için bir başlangıçtır” şeklinde konuştu.
“Gıda güvenliği hayatın her döneminde önemli”
TSE Başkanı Prof. Dr. Âdem Şahin de, Gaziantep hangi konuyla ilgileniyorsa o konuda marka olmayı çok kısa bir sürede başardığını vurguladı. Şahin, “Büyükşehir Belediyesi kendine özgü bir iş modeli oluşturarak çözüm odaklı düşünüp başarıya giden yolda emin adımlar atmıştır. Gazi şehir, yerel yönetimiyle sosyal kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman birliğin ve beraberliğin örneği olmuştur. Gıda güvenliğinin hayatın her döneminde önemli bir yeri vardır. Korunma ve yeme içme temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Bu nedenle yeme içmenin gıda güvenliği kapsamında güvence altına alınması gerekiyor. Belirlenen standartların ise işletmeler tarafından korunması icap ediyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından TSE Başkanı Prof. Dr. Âdem Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e TSE Belgesi’ni verdi.