Ana SayfaBaşkanlarEski maden ocakları yeniden yeşerecek

Eski maden ocakları yeniden yeşerecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemlerde maden ocağı olarak kullanılan alanları, tekrar yeşil alanlar haline dönüştürüyor.

Geçmiş dönemlerde maden ocağı olarak kullanan alanları, şehirden çıkan hafriyat toprakları ile dolduran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu alanları tekrar yeşil alanlar haline dönüştürüyor. Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ile Eskişehir’in çöplerini elektrik enerjisine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisi santralleri ile de mülkiyeti belediyeye ait çorak arazilerden üretim sağlıyor.

Maden ocakları toprak ile dolduruluyor

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Önemsediğimiz projelerimizden birisi de rezervi tamamlanmış durumda bulunan maden ocaklarını tekrar yeşil alanlar haline getirmek. Oklubalı, Karapazar ve Emirceoğlu mahallelerimizde terk edilmiş vaziyette bulunan maden ocaklarının rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Kent merkezinden çıkan 120 bin tona yakın hafriyat toprağı ile bu ocakları doldurduk. Çalışmalar tamamlandığında belediyemizin ekipleri bu alanların ağaçlandırılmasını sağlayacak. Böylelikle geçmiş yıllarda doğal topografyaya sahip olan bu topraklar tekrar yeşile kavuşmuş olacak” dedi.

Büyükşehir örnek projelere imza atıyor

Başkan Büyükerşen, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının birim olarak birçok önemli çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. Büyükerşen “Çevreye duyarlı bir belediye olarak 2019 yılı içerisinde 1360 ton tıbbi atık sterilize edip zararsız hale getirdik. 5 bin 524 kilo kimyasal işlem görmüş patolojik atığı yakma tesisine göndererek bertaraf ettik. İlçelerimizden ve özel firmalardan Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’mize kabul edilen atıklardan 2 bin 258 ton geri dönüştürülebilir ambalaj atığı ayrıştırıldı” şeklinde konuştu.

Bitkisel atık yağların kontrolü sağlanıyor

Son yıllarda ülkemizde yağda kızartılmış yiyeceklerin kullanımında önemli artışlar olduğunu söyleyen Başkan Büyükerşen, “Bu artışın sonucu kullanılmış bitkisel yağ atıkları da arttı. Denetim ekiplerimiz de özellikle restoranlarda ve yemek fabrikalarında gerçekleştirdikleri denetimler ile bitkisel atık yağların kontrolünü sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

İnşaat ve yıkıntı atıkları geri kazanılıyor

Büyükerşen, ayrıca ekipler tarafından inşaat ve yıkıntı atıklarının kaçak dökümlerinin engellemesi için her gün denetim yapıldığını vurguladı. Büyükerşen, “Keskin mahallesinde bulunan İnşaat Yıkıntı Atığı ve Geri Kazanım Tesisi’mize 2019 yılı içerisinde 271 bin 712 ton inşaat ve yıkıntı atığı kabul edildi. Bu atıklar geri kazanılarak kent genelinde gerçekleştirdiğimiz altyapı ve üstyapı çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılmıştır” dedi.

ESKİ MADEN OCAKLARINI DOĞAYA KAZANDIRIYORUZ 2

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla