İzmir önderliğinde yürütülen Elim Sende projesi, toplumdaki empati duygusunu geliştirmeyi hedefliyor. Projeye 15 ilde bin 300 öğrenci ve 600 gönüllü katılacak.
İzmir bir projeye daha öncelik yapıyor. Elim Sende projesi hayata geçiriliyor. Proje 22 Şubat’ta, İzmir’de 27 Şubat’ta başlayacak . Engelli öğrencileri toplumla kaynaştırmayı, çocuklar arasındaki empati duygusunu arttırmayı hedefliyor. Projeye 15 ilde bin 300 öğrenci ve 600 gönüllü katılacak.İzmir’de 19-21 Kasım 2020’de yapılacak. 4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi’nin hazırlık projeleri arasında yer almakta. Elim Sende, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Engelsiz Sanat Derneği önderliğinde yürütülüyor. Projenin İzmir’deki ilk uygulaması Menemen Kubilay Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Farkındalığı arttıracak
Elim Sende projesi kapsamında eğitici drama, müzik, resim gibi sanatsal etkinlikleri mevcut. Ayrıca engelli farkındalığı, çevre ve şehir bilinci, ortak yaşam kültürü interaktif seminerler verilecek.
Projenin uygulanacağı iller sırasıyla:İzmir ve Ankaraş Adana, Ankara, Antalya, Aydın Düzce, Eskişehir, İstanbul, Kahramanmaraş,Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Uşak
Projeye katkı veren kurumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Engelsiz Sanat Derneği önderliğinde yürütülen projenin işbirlikçileri şöyle:
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği
İzmir Alaybey Lions Kulübü
Herkes İçin Sosyal Hizmet Derneği
Öğrenci Hemşireler Derneği
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu
Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu
Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı Topluluğu ve ODTÜ Lodos Topluluğu.
Engelsizmir Kongresi
Engelsizmir Kongresi engellilerin sorunlarını gündeme getirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 2013’ten beri düzenleniyor. Kongre kapsamında İzmir’de “Kırmızı Bayrak” uygulaması da yürütülüyor. Bu uygulamayla toplu taşıma araçları, tüm kurumların binaları engellilerin kullanımına uygun hale getirildi.
Fikirler yurttaştan uygulama Büyükşehir’den
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hack4 Mobility Ideathon İzmir adlı fikir maratonundan çıkan uygulanabilir projeleri geliştirecek. Uygulanabilir projeler arasında talebe göre anlık çözümler üreten toplu ulaşım sistemi de mevcut. Fikir maratonu amacı kentlilerin yaşam kalitesini yükseltmek. 11-12 Ocak 2020 tarihlerinde yapılmıştı. 36 saat süren maratonda Alsancak’ta bisikletli ve yaya ağırlıklı ulaşıma dair projelerin üretilmesi hedeflenmişti. Üniversitelerin mimarlık, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım, grafik tasarımı öğrencileri.Ayrıca yazılım, sosyoloji bölümlerinden üniversite, yüksek lisans, doktora öğrencileri bulunmakta. 250 yarışmacı, dijital altyapıya dayanan pek çok projeye imza atmıştı.