Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince, Birecik ilçesinde 13 dönümlük alan üzerinde kurulması değerlendirilen katı atık aktarma istasyonunun temeli, törenle atıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çevreci çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye, bu kez Birecik ilçesinde katı atık aktarma istasyonu kuruyor. İstasyonla, vahşi depolama tarih olacak. 2 milyon 600 bin TL maliyet tutarındaki yatırımla kurulacak tesis, günlük 100 ton katı atık transferi sayesinde Birecik’in çöp depolama sorununu çözüme kavuşturacak. Tesisin faaliyete girmesinin ardından katı atık, Şanlıurfa merkezde bulunan Entegre Katı Atık Tesisine taşınarak burada elektrik enerjisine dönüştürülecek.
Temeli törenle atıldı
Tesisin temeli, törenle atıldı. Törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
“Atıktan enerji üreteceğiz”
Törende konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçeye eşit bir şekilde hizmet götürdüklerini belirtti. Çiftçi, “Proje 13 bin metrekarelik alanda gerçekleşiyor. Birecik Belediyemizin toplamış olduğu Birecik ilçemize ait günlük 100 ton katı atık temelini attığımız aktarma istasyonunda merkeze taşıyacağız. Merkezdeki bertaraf istasyonunda ayrıştırma istasyonunda ayrıştırdıktan sonra biyolojik atıktan enerji üretmek ve diğer artığı da bertaraf etmek suretiyle tertemiz, çevreci, insan sağlığına uygun ve şehirlerimizi bu anlamda daha önceki çöp yığınlarından ve katı atık alanlarından kurtarabilecek mükemmel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projeyi Büyükşehir Belediye başkanlığı olarak 13 ilçemizde planlıyoruz. Akçakale’de Ceylanpınar’da Viranşehir’de şu an taşırken Siverek ve Birecik’te temellerini atmış oluyoruz. Amacımız çevre dostu bir belediyecilik oluşturmak” dedi.
“Memleket sevdasıyla çalışıyoruz”
Çalışmaları birlik ve beraberlik ile memleket sevdasıyla yaptıklarını anlatan Çiftçi, “AK Belediyeler her zaman milletinin memnuniyetini ön plana koyan belediyelerdir. Söz konusu milletse, halksa, halkımızın menfaati ve kamu yararı ise birinci sırada öne bir kaç adım çıkabilecek belediyecilik anlayışı Türkiyemizde devam ediyor, sürdürülüyor ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve 13 ilçe Belediyemizde bu yaklaşım içerisinde Şanlıurfa halkımıza hizmet veriyoruz. Allah’ın izniyle hiçbir zaman, hiçbir hizmetten çekinmiyoruz. Hizmet bizlerin işi diyoruz. Projemizin maliyeti Birecikimize 2 milyon 600 bin liralık bir proje
Birecikimize kazandırmış oluyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı. Tesis, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Japonya Hükumeti, BM Genel Sekreterliği, UNDP, GAP İdaresi işbirliğiyle yapılacak. Tesisin, 18 ayda tamamlanması planlanıyor.