Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Geleneksel tarım uygulamalarıyla ürettiğimiz sebzeler sayesinde Aydın’ın özlenen lezzetleri artık sofralarda“ dedi.
Aydın Halk Ege Et, Ata Tohumları’ndan elde edilen doğal sebzeleri marketlerinde satışa sunarak 3 milyon fideyi vatandaşla buluşturdu. Vatandaşlara özledikleri tatları hatırlattık diyen Başkan Çerçioğlu, belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın çocukluklarındaki unutamadıkları tadları onlara tekrar sunuyoruz. Artık çocuklarımız ve torunlarımız da özlenen bu lezzetleri tadabilecekler” dedi.
İlk şubesi 2015’te açıldı
İlk şubesi 2015 yılında açılmıştı. Bugünse 13 satış noktası var. Açılan Buca Şubesi’yle İzmirlilerede de hizmet vermeye başladı. Aydın’ın yerel sebzelerinin yanı sıra güvenilir, sağlıklı, kaliteli, ekonomik yerli et satışlarına da başlandı. Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin de sergilendiği marketlerde, Büyükşehir Belediyesi’nin seralarında yetiştirilen; Yenipazar tatlı biberi, Bozdoğan düğme domatesi ile Aydın karası patlıcanı satışa sunuldu.
“Geleneksel tarım uygulamalarıyla üretiliyor”
Çerçioğlu, “Bu projeye 6 yıl önce başladık. Aydın başta olmak üzere Türkiye geneline bu yıl 3 milyon fidenin yanı sıra tohumlar da dağıttık. İyice olgunlaşan projemizi tüketicilerimizin yararına bir sonraki aşamaya geçirerek sebze satışına da başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin seralarındaki üretim, geleneksel tarım uygulamalarıyla yapılıyor. Amacımız iyi tarımı uygulayarak, daha lezzetli ve doğal ürünleri ortaya çıkarmak” diye konuştu.