Ana SayfaGündemBelediye başkanları bir kentin ressamıdır

Belediye başkanları bir kentin ressamıdır

Turkiye böyledir Erengul Bilenser .. EPR Yerel Yönetim Ajansı
Belediye başkanları bir kentin ressamıdır..  Erengül Bilenser ..

Belediye başkanları bir kentin ressamıdır..

Çocukluğumuzun kentleri bizimle birlikte büyüdü, değişti. Büyüdükçe kentler de aynı bizim gibi kimi çok daha güzelleşti, kiminin güzelliğinden eser kalmadı. Bazı kentler büyüdükçe aşık ettiler herkesi kendilerine, bazı kentler büyüyünce daha sert daha nobran daha pervasız oldular. O eski fotoğrafla yeni resim arasındaki farkın bazen insanı şaşırttığı olur. Kiminde, yapılanlara; kiminde ise yapılmayanlara şaşırır insan. Yerel yöneticiler bir kentin ressamıdır. Fırça ellerinde, kentin neresine ne çizerlerse, nereyi nasıl boyarlarsa o kentin tablosu öyle olur. Türkiye’nin en iyi yerel yönetim dergisi olarak bu yıl üçüncüsünü vermeye hazırlandığımız Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, işte bu hünerli ressamların güzel eserlerini ışıklandırmak, sergilemek, örnek alınsın diye herkese göstermek ve elbette devamı gelsin diye bütün Türkiye’de güzel bir heyecan yaratmak içindir. Özelkalem Yerel Yönetim Ödülleri’nde bu yıl son başvuru tarihi 31 Ocak 2010 olarak belirlendi. Şartnameyi ve başvuru formunu dergimizin bu sayısında ve web sitemizde de paylaştık. Türkiye’nin her yerinden, Türkiye için durmadan ve heyecanla çalışan yerel yöneticilerimizin katılımlarını bekliyoruz. Ödüllerin hazırlık telaşıyla birlikte Özelkalem’in bu sayısını da hazırladık. Özelkalem’in röportajlarını yaparken öğrendiklerimizden, gördüklerimizden, farkına vardıklarımızdan Türkiye’nin güzel geleceği için umutlarımızı keyifle tazeledik.

Cumhuriyet, evimizin önündeki görkemli ağaçtır

Büyük, sağlam, yaprakları her mevsim yeşil koca ağaç. Neler görmüş geçirmiş, millet olmanın doğasında ne iklimler yaşamış koca ağaç. 29 Ekim günü Türkiye’nin her sokağında, her caddesinde Cumhuriyet’in ilk günkü sevinci vardı. İstanbul’da, İzmir’de ve Bursa’da Cumhuriyet kutlamaları çok görkemliydi. Eskişehir Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri bambaşkaydı. Cumhuriyet kutlamalarını bütün ışıltısıyla sayfalarımıza taşıdık. 

Bu sayımızın ‘İnsan Başkan’ sayfalarında, “En çok üretememekten korkuyorum” diyen işini büyük bir aşkla yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın görüşlerini aktardık. Atıklara hayat veren geri dönüşüm sektörüne yakından bakarken gördüklerimizden çok etkilendik; bu sayıda sizlerle geri dönüşümün bugününü ve yarını ile ilgili öngörüleri paylaştık. Biz ne güzel bir ülkede yaşıyoruz; Erzurum’da heykel sanatı hayatın ta kendisi olmuş. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nu, buz heykeller projesini, çeşmelerin bile heykelden olacağı fikrin öyküsünü, Mersin’in sembolü Kız Kalesi’nin efsanesini ve şimdiki gerçeğini anlattık.  

“Eşim hep zor görevleri seçti.” diyor Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in eşi Tülin Zengin; bir başkan eşi ile işin zorluklarını paylaştığımız sohbetimizin kapısını siz değerli okurlarımıza açtık.

Keyifle okuyacağınız, özenle saklayacağınız bir sayımızı daha size sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Güzel bir sonbahar geçirmeniz dileğiyle…

Erengül Bilenser

Belediye Başkanları bir kentin ressamıdır.. Özelkalem Dergisi 

Özelkalem Türkiye’nin Yerel Yönetim Ağı

Özelkalem Dergisi 15. Yıl Özel Sayısı’nı Gururla Sunar..  ►Abone ol

►İzle Türkiye! Belediyelerin Kardeşliği  ►  https://youtu.be/5UTSQDC8JCI

Abone ol 

Özelkalem tv Türkiye’nin ilk yerel yönetim televizyonu Özelkalem.tv, yerel yönetimlerin tarafsız, yaygın, katılımcı, etkin mecrası olmak üzere kuruldu. Bütün yerel yöneticilerin kendi televizyonu gibi görebileceği, bütün kentlerin kendini gösterebileceği bir televizyon kanalı. #özelkalem#yerelyönetim#belediyebaşkanları

Güzel Bir Türkiye Instagram: https://www.instagram.com/guzelbirtur… 

Resmi web sitesi: http://guzelbirturkiye.com/

Erengül Bilenser Özelkalem Yerel Yönetim Ağı Kurucusu 

►Instagram: https://www.instagram.com/erengulbile… 

►Twitter: https://twitter.com/ebilenser

►Linkedin: https://www.linkedin.com/in/erengul-b… 

►erengulbilenser@epr.com.tr 

#belediyebaşkanları

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla