İstihdam Hizmet Noktası bugüne kadar Kağıthane‘de yüzlerce kişiyi iş sahibi yaptı.
Kâğıthane’de iş arayan vatandaşlar ile işverenleri bir araya getiren İstihdam Hizmet Noktası bünyesinde son olarak toplu işe alım mülakatı yapıldı.
Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren özel bir firmanın işçi alımı için Kağıthane Belediyesi’ne müracat etmesi üzerine; belediyeye ait İstihdam Hizmet Noktası’nda toplu mülakat yapıldı. Hizmet Noktası’nın CV sisteminde kayıtlı; e sinifi ehliyet ve SRC 4 belgesi sahibi 371 kisi mülakata davet edildi.
Kemerburgaz Odayeri ve Seymen’deki arıtma tesislerinde şoför olarak görevlendirilecek adaylar; yapılan mülakatla belirlendi. Mülakatta adaylarla uzun yol şoförlüğü, vardiyalı çalışma sistemi ve işveren şartları konuları görüşüldü. Mülakatı başarıyla tamamlayan adaylar yeni yılla birlikte iş başı yapacak.
Kağıthane’de iş arayan vatandaşlar tek tek firmalarla görüşmek yerine CV’lerini belediyeye bağlı İstihdam Hizmet Noktası’na gönderiyor. Hizmet Noktası’nda görevli belediye personelleri, iş arayan vatandaşların becerilerine göre uygun firmalarla görüşerek, kendilerine iş buluyor. Bu sayede iş arayan vatandaşlar yorulmadan ve fazla vakit kaybetmeden iş sahibi oluyor. Aynı şekilde firmalar da gerekli insan kaynağını profesyonel şekilde sağlamış oluyor.
İnsani Gelişme Endeksi Raporu’nda 5 basamak yükselen Türkiye 54. oldu
Türkiye, 2020 İnsani Gelişme Raporu’nda yayımlanan İnsani Gelişme Endeksi’nde 0,820 puan ile 189 ülke ve bölge arasında 54’üncü oldu ve geçen yıl 59’uncu olarak girdiği “çok yüksek insani gelişme” kategorisindeki yerini pekiştirdi. Odağına insanı alan, insani gelişmeyi bu ölçüte göre değerlendiren endekste Türkiye son 29 yıl içinde yüzde 40,7’lik artış kaydetti.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 2019 yılı verileri baz alınarak hazırlanan İnsani Gelişme Endeksi, Eşitsizliğe Uyarlanmış İnsani Gelişme Endeksi, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Gelişme Endeksi, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi, Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’nin yanı sıra bu yıl ilk kez hazırlanan Gezegensel Baskılara Uyarlanmış İnsani Gelişme Endeksi’ni de içeren “2020 İnsani Gelişme Raporu” yayımlandı.
Türkiye’de 1990-2019 arasında beklenen yaşam süresi 13,4 yıl artarak 77,7’ye, ortalama öğrenim süresi 3,6 yıl artarak 8,1’e, beklenen öğrenim süresi ise 7,7 yıl artarak 16,6’ya ulaştı. Bu dönemde, ülkede kişi başına Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH) yaklaşık yüzde 121,4’lük bir artış göstererek 27.701 Dolara yükseldi.