Bursa’da son bir yılda yaklaşık 22 bin fidan dikildi. Belediye Başkanı Aktaş, “Tek amacımız, kentimizin yeniden ‘Yeşil Bursa’ kimliğini kazanması” dedi.
BURSA – Uludağ’ın doğal zenginlikleri, ovanın verimliliği, deniz kıyısında bir şehir olması, termal olanakların birçok ilden daha fazla olması gibi birçok çevresel özellikle her dönem ilgi odağı olan Bursa’da kaçak ve çarpık yapılaşma nedeniyle parklardan yoksun kalan tüm semtler yeniden yeşille buluşuyor. Bursa’nın en önemli önceliklerini ulaşım ve trafik, kentsel dönüşüm ve yeşile olan özlem olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın yeniden yeşille anılması için yoğun bir çalışma sergiliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün bizzat sahada çalışan personeli ile bir araya geldi. Bursa’nın yeşilini ön plana çıkarmak için yaz kış demeden sahada çalışan personelin büyük bir emek harcadığını belirten Başkan Aktaş, çok yakında kentin yeniden ‘Yeşil Bursa’ olarak anılacağını vurguladı.
Bursa Büyükşehir yeşil alan miktarını artırmaya odaklandı
Başkan Aktaş, kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını stantların üzerine çıkaracak en önemli yatırımın millet bahçeleri olduğunu dile getirdi. Toplam 41 bin 187 metrekare alanda uygulanan eski Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi’nde çalışmaların hızla sürdüğünü hatırlattı. Bu projenin Bursa’nın yeşil kimliğini güçlendirmenin yanında kente endemik meyveler ve tıbbi bitkilerin de yer aldığı bir şehir arboretumu görevini üstleneceğini vurguladı. Aktaş, “Millet bahçesi içinde, cephesinde Bursa taşının ve kemerinin yer aldığı 500 metrekare kapalı alanı olan kıraathane, 550 metrekarelik kütüphane bölümü bulunacak. Yine cephesinde İznik Çinisi ve saçağının görüldüğü termal sularının içilebildiği şadırvanlı çeşme, yer altında 485 araç kapasiteli otopark bulunacak. Kısaca burası çocuk oyun alanları, koşu pisti, çim oyun alanı ve su gösteri havuzlarıyla da ayrıcalıklı bir yaşam alanı olacak” dedi.
Vakıfköy Kent Parkı projesinde sona yaklaşıldı
Aktaş, yaklaşık 225 dönüm alan üzerine kazandırılan Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri projesinde de artık sona yaklaştıklarını anlattı. Bu parkın da Yıldırım’a büyük değer katacağını kaydetti. 86 dönümlük Çeltik Tema Parkı, 93 dönümlük Demirtaş Barajı Eğlence Parkı ve Mesire Alanı, 500 dönümlük Ürünlü Millet Bahçesi, 200 dönümlük Gökdere Parkı, Hamitler Katı Atık Depolama Alanı Parkı ve tematik parklarla Bursa’ya 1,5 milyon metrekarelik yeni yeşil kazandırılacağını vurguladı. Başkan Aktaş, tüm bu çalışmalarda başrolü üstlenen ve gayretle çalışan sahadaki park bahçeler ekibine teşekkür etti.
Milli ağaçlandırma seferberliğine 15 bin fidan katkısı
Başkan Aktaş, gerek inşaatı gerekse proje çalışmaları devam eden büyük park projelerinin yanında mevcut park ve bahçelerdeki fidan dikim çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü dile getirdi. 11 Kasım’da yapılan milli ağaçlandırma seferberliğine Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 15 bin fidan dikimi ile önemli bir katkı verdiklerini vurguladı. Aktaş, Bursa’ya kazandırılan Mihraplı Şehitliği çevresine de 323 ağaç ve 6174 çalı bitkisi dikimi yapıldığını kaydetti. Ayrıca kavşak, refüj ve mevcut parklara da 7 bin 8 adet fidan dikiminin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Yeniden ‘Yeşil Bursa’ kimliğini kazanması hedefleniyor
Bursa’da en önemli önceliklerinin çevre olduğunu çünkü çevresel değerlerin gelecekten emanet alındığını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında çevreye duyarlı bir yönetim anlayışı geliyor. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla Bursa’nın yaşanılabilir bir kent olması noktasında önemli gayretler içindeyiz. Arıtma tesisleri, dere ıslah çalışmaları, kente yeni yeşil alan kazandırma çalışmaları yapıyoruz. Park alanları oluşturma, cadde ve sokakların estetik kaygılarla yeniden düzenlenmesi, meydan düzenlemeleri, atık yönetimi gibi birçok alanda çevresel yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Tüm bunları yaparken tek amacımız, Bursa’nın yeniden ‘Yeşil Bursa’ kimliğini kazanması.”