BİLİMİN SULTANLARI VE MARS’A YOLCULUK GİBİ DÜNYACA ÜNLÜ GEZİCİ SERGİLERİ BİLİM MERAKLILARI İLE BULUŞTURAN BURSA BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ, ŞİMDİ DE DEVR-İ DİNOZOR SERGİSİ İLE TARİH BOYUNCA EN FAZLA MERAK EDİLEN CANLILARDAN OLAN DİNOZORLARI BURSALILARIN AYAĞINA GETİRİYOR.
– SERGİ HAZIRLIKLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDERKEN, SERGİ ALANINI GEZEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, SADECE ÇOCUKLARIN DEĞİL, YETİŞKİNLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKECEK SERGİYİ EN GEÇ BAYRAM SONU ZİYARETE AÇMAYI HEDEFLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.
BURSA – Bilimin Sultanları ve Mars’a Yolculuk gibi dünyaca ünlü gezici sergileri bilim meraklıları ile buluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, şimdi de Devr-i Dinozor sergisi ile tarih boyunca en fazla merak edilen canlılardan olan dinozorları Bursalıların ayağına getiriyor. Sergi hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, sergi alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek sergiyi en geç bayram sonu ziyarete açmayı hedeflediklerini söyledi.
Bilimi genç kuşaklara sevdirmek ve analitik düşünce yapısına sahip geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla bilimin uygulamalı ve eğlenceli yönünü vatandaşlarla buluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi TÜBİTAK’ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılarla buluşturuyor. TÜBİTAK’ın BTM için getirttiği ve birçok ülkede büyük ilgi gören “Devr-i Dinozor” sergisinde 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikaları yer alacak. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlenirken, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin içinde izlenime sunulacak olan gezici sergi, 534 metrekareli dev bir alan üzerine kurulacak.
Dinozorların dünyasına keşif
Sergide, dinozorların yaşadığı çağ olan Mezozoik Zaman’a ait “Trias”, “Jura” ve “Kretase” dönemlerini barındıran 6 farklı sahnede, o döneme ait dinozor replikaları, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunulacak. “Büyük Patlama” ve Dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçen Jeolojik zamanlar hakkında genel bilgilerin de yer alacağı sergide, 2. jeolojik zamanın (Mezozoik) hâkim canlıları olan dinozorların ortaya çıkmaları, yayılıp çeşitlenmeleri ve yok oluşları, bu zamanda dünyada meydana gelen iklimsel değişimler ve bitki örtüsü konularına ilişkin video gösterimleri de gerçekleştirilecek.
Son hazırlıklar yapılıyor
BTM içindeki sergi alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, artık son hazırlıkların yapıldığını belirterek, sergiyi bayrama yetiştirmeye çalıştığını, olmazsa da en geç bayram sonu açmayı amaçladıklarını söyledi. BTM’nin teorik bilginin pratiğe dönüştürüldüğü özel bir merkez olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, 300’ün üzerinde deney düzeneğini kullanan öğrencilerin okulda öğrendiklerini bizzat deney yaparak görebildiklerini söyledi. BTM’nin aynı zamanda dünya çapındaki gezici sergilere de ev sahipliğini yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, “Daha önce Bilimin sultanları ve Mars’a Yolculuk sergileri vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Şimdi de yine çocuklar ve yetişkinler tarafından da sürekli merak konusu olan dinozorlar sergisini açıyoruz. Milyonlarca yıl önce yaşamış olan bu dinozorlar farklı örnekleriyle BTM’de olacak. Serginin başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın dikkatini çekeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.